Prof. Dr. Ersan Şen: Darbenin kırmızı kitabı ortaya çıkarılmalı

15 Temmuz'dan sonra yaşanan soruşturma sürecini değerlendiren hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, yargının iyi çalıştığını ancak darbenin kırmızı kitabının ortaya çıkarılması gerektiğinin önemine dikkati çekti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 05 Ağustos 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Prof. Dr. Ersan Şen: Darbenin kırmızı kitabı ortaya çıkarılmalı

Şen, şu anda önemli olanın darbe girişiminin arkasındaki isimlerin aydınlatılması olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Şen, "Bunun arkasında kim var; bakan, vekil, işadamı, kim varsa ortaya çıkacak" dedi.

ETKİN PİŞMANLIK ÇÖZER

Prof. Şen, izlenecek yöntem için ise şunları söyledi:"Örgütün ortaya çıkması lazım. Artık, bu örgütün üstünü kimse kapatamaz. O iş bitti. 15 Temmuz darbesinin içindekiler belli oldu, sıra planlayanları ortaya çıkartmakta. Bunun için, alt kademedeki örgüt üyelerini daha fazla etkin pişmanlıktan yararlandırmalı. 15 Temmuz'u kabusunu yaşatanlar yargılanmalı. Etkin pişmanlık denilen yöntem, örgütün çözülmesini sağlayabilir. Alt kademeden alınan beyanlarla, darbenin kırmızı kitabı ortaya çıkarılabilir." Prof. Şen, "Suçluların iadesine ilişkin anlaşmaya göre, ABD Gülen'i 80 gün içinde tutuklamak zorunda. Terör örgütü lideri, bana müttefik bir ülkeden meydan okuyamaz. Eğer ABD iade etmezse, Türkiye'de ilk etapta misillemeye gider. ABD'nin Türkiye'den hali hazırda iade talebinde bulunduğu bir sürü terörist olduğunu biliyoruz" dedi.

YAKALANIP GETİRİLİR

Batının FETÖ yöneticileri ve üyelerini iade etmemesi durumda, Türkiye'nin bu isimleri o ülkede yakalayıp yargı önüne çıkarabileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Ersan Şen, "Türkiye, dünyanın her yerinde şüphelileri yakalama hakkına sahip. Uluslararası hukuk açısından hiç bir sakıncası yok" diye konuştu.

Selim Efe Erdem

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber